2013.06.28.
11:33

Írta: lilumpalumpa

9 szabály a Hipsterségre

Öltözz hipsterként.
A legegyszerűbb mód, hiszen kinézettel lehet a legkönnyebben vegyülni. Az öltözködés legalább olyan fontos számukra, mint a zenei ízlés. A vásárlás náluk alapjáraton a régi stílusú üzleteknél kezdődik, fő a laza de ugyanakkor feltűnő mintás/egyszerűségében feltűnő viselet, bár kifejezett irányzatot mégse köthetünk hozzájuk. Az én tanácsom, hogy keress olyan ruhát amit eddig nem mertél felvenni, és ha jól érzed magad benne, viseld! Kalapok előnyben!

Viselj vékony hatású farmert.
A klasszikus 'skinny' (sovány,vékony) farmer egyértelműen hipster manapság. Viseld színesen, leginkább shortként, és nem nyúlhatsz mellé! Fiúk, ez a szabály rátok is érvényes! Tanácsom: nyáron mindenkin jól mutatnak a színes shortok, hiszen figyelemfelkeltők. Ha úgy érzed mégse Téged tükrözne, viselj leggingt, lányoknál szintén jellemző. A magas derekú farmerek is tuti sikergyanúsak. Hajrá, és ne félj a tekintetektől!

Elő a napszemüvegekkel!
Abszolút hipster-kellék az ironikus szemüveg mint például az ombre árnyalatosak, a nagyméretű műanyag keretesek, a Buddy Holly-k, a Nerdek, és - természetesen a must-have kategóriába tartozó - Ray Ban Wayfarer, a szivárvány minden színében. Ennél a szabálynál, minél több van annál jobb! Tanácsom: mindenképp legyen nálad, az UV fénytől védve a szemeidet, még praktikusak is!

Előnyben a feliratos toppok!
Felsőknél nem foghatsz mellé ha a következők közül válogatsz: feliratos pólók, kockás ingek, cowboy hatású pólók/ingek, bármi gingham, skót kockás, angol kockás, mintázott kasmír, virágos régi hatású top. A hipsterek kedvelik a hasmutogató, vagy egyedi mintázatú darabokat, amiken pl. állatok láthatók erdei háttérrel, mesefigurák, szarkasztikus idézetek, egyéb képek, néha még könyvborítók is! Tanácsom: ha van valami, amitől igazándiból feltűnő és egyéni lehetsz, akkor az az előbb olvasottak! Itt tényleg alacsony a bakifaktor!

Virágos ruhák, szoknyák
Lányoknál különösen felkapott dolog lett ruhákat, szoknyákat viselni, főleg virágos mintával, csakúgy mint nagyanyáink korában! a Hipster világ a régi korok szépségeit is megtartja! Akár el is kérheted a mamád régi darabjait, de vigyázz, a szabás a fontos! Tanácsom: ha találsz a régi dobozokban olyan ruhát, aminek tetszik a mintája, vidd el szabóhoz, vagy akár varrd te magad a méretedre át!

 

Kényelmek cipellők
Ez a stílus magába foglalja a cowboy csizmákat, a converse cipőket, és a régies hatású párok. A converse már eléggé megszokott, szinte mindenki viseli, ha igazán ki szeretnél tűnni inkább válaszd a Doc Martens-eket és a fényes anyagú darabok. Sportcipők is megengedettek, egyik képviselőjük pl. a Classic Reeboks. Tanácsom: Lányoknál nem túl népszerű a magassarkú, inkább aranyos kis szandálok, saruk, csizmák, nagyi cipők (még ha évekbe is telik végre találni egy tökéletes példányt)

Kiegészítők, minden mennyiségben!
Nagy a választék ebben a kategóriában, igazából ide tartozik minden nagy masnis vagy virágos hajpánt, baglyos nyaklánc (vagy egyéb állatos) mintázott vagy színes legging. Piercing szintén divatosnak számít, csak legyen látható! Tanácsom: Ott van még lehetőségként véletlenszerűen választott sál, kis iskolásokéhoz hasonlító hátitáska, műanyag ebédhordozó táska, állatos fényképpel. Ugyanakkor nemcsak hátitáskák, de márka feliratos táskák, telefontok a nyakban, legújabb, éppen kedvelt banda számaival telerakott telefon. 

Lényeg az összevisszaság!
Egy hipsternek nem illenek össze a ruhadarabjai - nem véletlen! A kinézte a nemtörődömségét sugározza, de az öltözködés mindaddig jó, amíg nem megszokott! Tanács: ha nem szeretnél a megszokás hibájába esni, sose ugyanazt a gondosan kiválasztott össze-nem-illő darabokat válaszd, kombináld őket egymással! A változatosság sosem unalmas! Valamint szintén tartsd észben hogy az öltözékük sosem célorientált pl. strandra készülsz, buliba, rendezvényre. Ők öltöznek ahogy akarnak, legyen bármilyen a program!

A különbség a hanyagság és a hipsterség között!
A hipsterség egyáltalán nem egyenlő a hanyagsággal, az igénytelenséggel. Néhol alaptalan véleményként megjelenik hogy a hipsterek nem fürdenek, nem fésülködnek, ápolatlanok. Ahhoz hogy hipster légy, meg kell látnod ebben a különbséget. Ez a lét nem arról szól hogy ennyire nem törődnek magukkal, hanem hogy például tudnak olyan frizurát csinálni maguknak mintha csak most kiugrottak volna az ágyból. Tanácsom: Nem kell elhagynod a tisztálkodást, igen is fésülködj, csak hagyd a hajad a természetes módján. pl. ne vasald egyenesre ha hullámos, ne sminkelj túl sokat, fő a természetesség! Szemüvegeknél ne olyat vegyél ami úgy néz ki mintha épp lehányták volna, csak legyen stílusos és nem mindennapi!

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény divat emberek szabály öltözködés egyéniség elvont világszemlélet hipster howtobe

A bejegyzés trackback címe:

https://hipstopotamus.blog.hu/api/trackback/id/tr145381708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása